De five pocket-broek – palazzo jeans

Welk model broek je kiest is voor een belangrijk deel SMAAK. Wat vind je mooi en waar word je enthousiast van? Daarbij weet je zelf vaak – bewust of onbewust – al behoorlijk goed wat je staat. Je hebt gekozen voor onze palazzo jeans. Een model dat slank om je taille en heupen valt en met ruime rechte pijpen. Lotte vertelt je meer over deze pasvorm en waarom die voor veel vrouwen een heel mooie keuze is.
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit model is overduidelijk geïnspireerd op de jaren zeventig – je noemt hem ook wel de palazzo. Deze broek zit van boven glad om je buik en heupen en heeft ruime rechte pijpen. En hij heeft een hoge taille! Zo’n broekrand komt tot op je navel. De gekruiste riemlusjes – vastgestikt met trensjes – zijn ook een typisch detail van de jaren 70.

  • Deze broek is ideaal als je bijvoorbeeld een peerfiguur hebt. Dan heb je een slanke taille en brede heupen. De broek benadrukt je smalle taille, de ruime pijpen verbloemen de brede heupen. Ze geven balans en laten je bovendien langer en slanker lijken.
  • Ideaal ook voor vrouwen met korte benen. Want je lijkt er meteen een stuk langer in.

TIPS

Heb je best wel een buik en mooie slanke benen – ook wel een appelfiguur genoemd? Dan is deze broek meestal niet zo’n goed idee. Kies dan liever de regular fit of eventueel de flared jeans die je slanke benen mooi uit laat komen.

Draag je top helemaal of gedeeltelijk in de broek. Met gedeeltelijk bedoel ik dat je voor een punt van je top in de broek vouwt, waardoor je toch een deel van die slanke taille ziet

Hoe verder? Welke stoffen geschikt zijn voor deze broek en voor jou als (beginnende) naaister legt Lotte uit in Les 3 – Denim & andere broekenstoffen.