Over Knipacademy

Knip Academy is het online cursusplatform van Knipmode, al meer dan 50 jaar hét merk voor zelfmaakmode in Nederland en België.

Knipmode brengt elke maand het Knipmode magazine uit met exclusieve ontwerpen in alle stijlen. Van actuele modetrends tot casual & sportief. En van alledaagse basics tot klassiek elegant en feestelijk. Onze naaipatronen zijn voor alle maten (34-54) en alle niveaus. Van simpel & snel patronen die in een avond klaar zijn tot couturejurken en alles daartussen in.

Wij helpen je met makkelijke werkbeschrijvingen (in tekst en/of video), heldere foto’s van details, een knipvoorbeeld voor hoe de patroondelen op de stof legt en meer tips voor styling, figuurtypen, stoffen en fournituren.

Ook brengen we het tweemaandelijks magazine KNIPkids uit met patronen voor alle leeftijden van baby tot tiener.

Knipmode heeft een webshop waar je honderden naaipatronen kunt kopen. Uiteraard mode voor vrouwen, mannen en kinderen maar ook specials zoals verkleedkleren, bruidskleding, lingerie, nachtmode & homewear of badmode.

Volg ons Instagram, Facebook en Youtube. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lotte werkt sinds een aantal jaren op de redactie van Knipmode en is de naai-juf van Knip Academy. Zij groeide op in het gezellige zuiden alwaar haar moeder altijd een naaimachine had klaarstaan en waar Lotte als klein meisje al achter kroop. Na de middelbare school volgde ze de opleiding Fashion & Design aan het Amsterdam Fashion Institute. Lotte geeft elke maand een live naailes via Facebook.