De halvecirkelrok

Hoe beter je kan naaien, hoe meer verschillende modellen je straks kan maken. Wij kozen voor deze rok omdat hij voor jou als beginnende naaister makkelijk te maken is, omdat hij hartstikke leuk is natuurlijk n hij heel veel vrouwen en meisjes staat.
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Waarom dit patroon? Daarom dit patroon!

De naam zegt het al: de rok heeft in zijn geheel de vorm van een halve cirkel. Daardoor is het een superzwierige rok. Daarbij bestaat hij maar uit één patroondeel dat je 2x uit de stof knipt. Het voorpand en het achterpand zijn hetzelfde. Ze hebben de vorm van een kwart cirkel. Samen is dat een halve cirkel: voilá . Heel eenvoudig dus. Ook kun je kiezen uit twee lengtes: over de knie en midi. En je hebt breed elastiek nodig voor de tailleband. Da’s alles.

  • Door het uitlopende zwierige model en de midilengte, lijk je in deze rok langer en slanker. Wie wil dat niet?
  • Het elastiek zit altijd comfortabel dus knelt niet.
  • Doordat de rok weinig rimpeltjes heeft, zit hij vrij glad om je buik. Dat staat dus ook flatteus als je een wat bollere buik hebt
  • Ook niet onbelangrijk: je kan zo’n model netjes dragen, met hakken en een bloesje of colbertje er op. En je kan hem casual dragen sneakers, of zomers slippers en een T-shirt.

Of je voor casual of netjes kiest hangt natuurlijk ook af van je stof.