De broek

Je kan als beginner natuurlijk starten met het naaien van een tafelkleed of ander rechttoe rechtaan project, maar nog veel leuker is het om aan het eind van de rit een mooi kledingstuk te hebben om echt aan te kunnen trekken. Wij kozen daarom voor een goede basisbroek: een los vallend model met een band met elastiek erin. Modieus en veelzijdig en voor jou als beginnende naaister niet moeilijk te maken. 
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Waarom dit patroon? Daarom dit patroon!

De broek met elastiekband – ook wel elastiekbroek genoemd – is een comfortabel en actueel model. De 3 patronen die we maakten, voor mannen, vrouwen en kinderen, verschillen allemaal net wat van elkaar. Zo heeft de vrouwenbroek wijdere pijpen voor een mooie sluike look, en zijn die van de kinderbroek juist smaller omdat dat fijner is met spelen. Maar het leuke en handige van deze cursus is: heb je eenmaal één broek genaaid, dan kan je ze alle drie stikken. Zo heeft de hele familie binnenkort een nieuwe broek.

De broeken hebben alle een tailleband met drie ‘tunneltjes’ erin; twee met elastiek, en één met een koordje dat je dicht strikt. 

TIP Je kan zakken in de zijnaad naaien. Dat is praktisch maar optioneel want je kan er ook voor kiezen het nog even extra makkelijk te houden en ze weg te laten. Dat geldt ook voor de opgestikte achterzak. Wel of niet, dat kies je zelf!