De top met taillestrik

Deze super-de-luxe top met royale taillestrik heb je snel in elkaar gezet. Te verleidelijk om er meerdere van te maken: van uiteenlopende stofjes voor verschillende looks.

Het is een patroon met kort aangeknipt kapmouwtje en met coupenaadjes. De striklinten worden tussen de zijnaden gestikt. Ideaal: er komt geen rits of andere sluiting aan te pas, de top gaat over het hoofd aan. We leggen van A tot Z uit hoe je deze top makkelijk in elkaar stikt. Met extra video’s van de verschillende technieken.

Stof kiezen

Misschien heb je nog een mooie lap liggen, of misschien ga je even lekker rondneuzen in de stoffenwinkel of op een markt. Kies bij voorkeur een soepele – maar niet te flodderige – stof voor dit model. Wij maakten hem van geweven stof. Eventueel kies je een stof met een beetje rek erin voor net wat meer comfort. Een paar procent elastaan is al genoeg. De ecrukleurige top is van ottoman (een geweven stof met een dwarsribbel-structuurtje). Ook chambray denim – een soepele wat lichtere kwaliteit – is een leuke stof die prettig is om mee te werken. Wil je wel een dunne stof gebruiken, of bijvoorbeeld kant, hou er dan rekening mee dat dat moeilijker is om netjes te stikken en verwerken.

TIP Maak eventueel de strikbanden van een contrasterende uni stof.